Logo DMX Noord

DMX 50cc Emmen 18 mei 2019
De volgende wedstrijd in de DMX 50cc is op 18 mei in Emmen. Door een oplettende ouder werden we er op gewezen dat volgens de kalender 18 mei op een zondag is, maar het is natuurlijk op een zaterdag. Dit is nu gecorrigeerd.

Uitslag DMX 50cc Emmen
De tussenstand van de DMX 50cc is bijgewerkt met de wedstrijd op 28 april 2019 op het circuit van Emmen.

Tussenstand en uitslagen DMX Westerbork
De tussenstanden zijn bijgewerkt met de uitslagen van de DMX in Westerbork op 21 april 2019.

Ook zijn uitslagen beschikbaar op Speedhive. Om direct naar de uitslagen te gaan klikt u hier.

Uitslag DMX 50cc Delfzijl
Op 17 maart kon de DMX 50cc op Marum niet doorgaan door barre weersomstandigheden met veel wind en regen. Op 14 april waren de omstandigheden op Delfzijl een stuk beter, hoewel het nog wel fris was. De uitslag is nu opgenomen in de tussenstand.

Tussenstand en uitslagen Emmen
De eerste tussenstand van DMX Noord seizoen is bekend. Vanzelfsprekend is deze gelijk aan de uitslagen van de DMX wedstrijd op 24 maart 2019 in Emmen. De tussenstand is nu nog berekend zonder schrapresultaten.

Ook zijn uitslagen beschikbaar op Speedhive. Om direct naar de uitslagen te gaan klikt u hier.

Niet op de deelnemerslijst??????
Sta je niet op de deelnemerslijst maar je wilt in Emmen toch meedoen?
Meldt je dan bij Lummie voor je naar de inschrijftafels gaat. Speciaal voor jullie hebben we Lummie apart gezet.

Inschrijving Emmen
Net als voorgaande jaren en exact zoals in het DMX Noord reglement staat vermeld begint de inschrijving bij de DMX in Emmen op 24 maart 2019 om 7:30. Voor de 65cc en 85cc eindigt de inschrijving om 8 uur, voor de overige klassen om 8:30 uur.

Vrijwillige helmkeuring in Emmen.
Tijdens de training van de DMX wedstrijd op 24 maart op de M.S.V. Motodrome Emmen, is er gelegenheid om je helm te laten keuren. Tenminste als je helm aan onderstaande eisen voldoet. Het is geheel vrijwillig en dus niet verplicht!

*De helm is in nieuwstaat.
*Voorzien van een ECE-05-Keurmerk.
*Geheel schadevrij en schoon wordt aangeboden
*De helm niet is voorzien van camera en of bevestiging.

Zoals iedereen weet of zou moeten weten is een goed passende helm van levensbelang bij een sport als motorcross. In het reglement staat dan ook dat een goed passende helm verplicht is.
Hoewel het nog niet zo ver is kunnen we ook niet uitsluiten dat in de toekomst een gekeurde helm verplicht wordt. Om hier alvast op vooruit te lopen wordt er bij de eerste DMX wedstrijd een helmkeuring aangeboden. De helmkeuring is niet verplicht en geldt alleen voor nieuwe helmen met ECE-05 keurmerk die dan voorzien kunnen worden van een KNMV sticker die 4 jaar geldig is.
Voordeel is dat mocht een DMX rijder na dit seizoen overstappen naar de NK's hij niet verplicht is een nieuwe helm aan te schaffen daar bij de NK's wel helmen gekeurd worden en voorzien dienen te zijn van de sticker! Dit is ook van toepassing als je aan het eind van het seizoen in de gelegenheid wordt gesteld door middel van een wild card om een NK wedstrijd mee te rijden.

Wanneer je je helm wilt laten keuren, meldt je dan even bij Gerrit Waterlander in het juryhuis.

DMX 50cc Marum afgelast!
Gezien de huidige weersomstandigheden en de verwachtingen voor de komende dagen zal het niemand verrassen, maar het is nu officiëel: De DMX 50cc wedstrijd die voor zondag 17 maart 2019 in Marum op de kalender stond gaat niet door.

Vooralsnog is er geen vervangende datum voor deze wedstrijd.

Reglement aangepast: verduidelijking gele vlag situatie
Met ingang van seizoen 2019 is het reglement op het gebied van de gele vlag aangepast. Dit was al doorgevoerd in het DMX Noord reglement maar nu is dit nog enigszins verduidelijkt.

We kennen dus nu de volgende gele vlag situaties:
Stil gehouden gele vlag: Let op, een gevaarlijke situatie doet zich voor (inhalen en springen niet verboden)
Gezwaaide gele vlag: Ernstig gevaar, matig snelheid en wees bereid te stoppen, inhalen en springen verboden.

Kalender DMX 50cc online
De kalender van de DMX 50cc is nu bekend en te vinden in het menu onder "Kalender".

Omdat nog niet alle clubs een wedstrijd hebben aangevraagd bestaat er een kans dat er nog enkele wedstrijden worden toegevoegd!

13 en 14 april Crossweekend bij Delfcross, geef je nu op!!!
Trainingsdag 13 april
Schrijf je alvast in via inschrijven trainingsdag.
MC Delfcross heeft Christian Dignum en Erwin Robins bereidt gevonden om les te komen geven. Zowel Christiaan als Erwin zijn zeker geen onbekenden in de motorcross.
Zo was Christiaan al eens de beste Nederlander in Le Touquet. Le Touquet is mischien wel de zwaarste strandrace ter wereld. Momenteel reist hij heel Europa door als monteur voor Lars Griekspoor. Gelukkig heeft hij ook nog wat tijd gevonden om af te reizen naar Delfzijl.
Uit de leerschool van Erwin komen veel bekende coureurs. Deze sympathieke Brabander en meervoudig Nederlands Kampioen is het trainen van jeugd en ervaren rijders met de paplepel ingegeven.
Wat ga je leren?
Je krijgt les in o.a. start training, bochtentechniek, springen, setting van je motor en houding.
Er een gezamenlijke lunch in de kantine.
Wil je meedoen aan deze gezellige en leerzame dag ? Geef je op via www.delfcross.nl of direct met bovenstaande link .
De kosten bedragen € 60,= incl. lunch.


Clubwedstrijd 14 april
Schrijf je alvast in via inschrijven clubwedstrijd.
Het clubkampioenschap van MC Delfcross gaat over één wedstrijd, er worden drie manches gereden. Alle klasses komen aan de start; 50cc, 65cc, 85cc, 125cc, 250cc, 500cc, Dames, Veteranen en de hobbyklasse.
Aan het eind van de dag worden de MC Delfcross clubkampioenen van 2019 gehuldigd.

Reservering rijnummers ten einde!
Zoals al eerder vermeld is met ingang van vandaag de inschrijving voor seizoen 2019 open voor alle coureurs; De reservering van de rijnummers is hiermee beëindigd. Lees onderstaande regels goed door!

Klik hier om het aanmeldingsformulier digitaal in te vullen.
Digitaal invullen: Vul het formulier volledig in en print het. Wil je het formulier ingevuld bewaren is het raadzaam om het eerst op te slaan en vervolgens met Acrobat Reader in te vullen!

Stuur het formulier samen met een, leesbare, kopie van de Basis Sport Licentie 2019 of Offroad Licentie 2019 op. Het adres is: L. Akkermans, De Buorren 82, 8408 HN Lippenhuizen. Verkeerd adres => Geen inschrijving.


•Alleen het nieuwe inschrijfformulier met AVG verklaring is geldig! Oud formulier: Geen inschrijving.
•Het is belangrijk dat je een kopie van je Basis Sport Licentie 2019 of Offroad Licentie 2019 mee stuurt! Zonder kopie: Geen inschrijving.
•Het is alleen mogelijk om de aanmeldingsformulieren per post op te sturen (persoonlijk bezorgen mag natuurlijk ook). Het adres staat onder aan het inschrijfformulier. Verkeerd adres => Geen inschrijving.
•Inschrijven per email is niet mogelijk, doe je dit toch dan wordt de inschrijving zonder terugmelding niet in behandeling genomen.
•We nemen geen aanmeldingsformulieren zonder handtekening, die niet goed leesbaar zijn of onvolledig ingevuld zijn, in behandeling. Je zult dan een nieuw formulier, dat wel aan de eisen voldoet, op moeten sturen. Ook hierover ontvang je mogelijk geen bericht.
•Het is slechts mogelijk om vooraf in één klasse in te schrijven en niet in meerdere klassen. Je zult dus nu een keuze moeten maken in welke klasse je gaat rijden. Weet je dat nog niet dan zul je moeten wachten met inschrijven of nu een voorlopige keuze moeten maken. Natuurlijk is het gedurende het seizoen wel mogelijk om van klasse te veranderen.

Let op: leesbaar invullen en je handtekening en kopie Basis Sportlicentie 2019 of Offroad Licentie 2019 niet vergeten!
Je bent pas verzekert van je rijnummer als het op de deelnemerslijst op de website staat. Controleer dit dus want er kan altijd iets mis gaan. Omdat het verwerken van de aanmeldingen wel een paar dagen kan duren hoef je je niet gelijk de volgende dag te melden, maar wordt de lijst wel geupdate (kun je zien aan de datum bovenaan) en kom jij er niet op voor terwijl je wel het formulier en een kopie van je Basis Sport licentie of Offroad Licentie hebt opgestuurd neem dan contact op via de e-mail.

Aanmeldingen die niet aan bovenstaande regels voldoen worden niet in behandeling genomen.

Periode met gereserveerde rijnummers loopt (bijna) ten einde
Het is nog niet helemaal zo ver maar binnenkort loopt de periode af waarin de rijnummers gereserveerd zijn voor coureurs die in 2019 met hetzelfde rijnummer en in dezelfde klasse als in 2018 de strijd aan willen gaan. Vanaf 1 februari zijn de rijnummers vrij beschikbaar voor alle coureurs, dus wil je niet achter het net vissen, wacht dan niet te lang.

Inschrijving gestart, maar .....
De eerste deelnemerslijsten voor seizoen 2019 staan op de website. Maar het lijkt of niet iedereen de voorwaarden heeft gelezen of dat enkelen er vanuit gaan dat die niet voor hen gelden. Jammer, voor het invullen en opsturen, maar vooral voor ons want wij hebben er weer extra werk aan. Dus a.u.b. alleen nu alleen inschrijven als je aan de voorwaarden voldoet.

Reglement
Het DMX Noord reglement is aangepast.

De belangrijkste wijzigingen zijn:
•De leeftijd voor de Masters is gewijzigd naar 40 jaar.
•Het aantal schrapresultaten is gewijzigd van 1 naar 2 manches.
•De Dames klasse is nu een landelijke klasse en mag dus ook naar de landelijke DMX finale.
•De stilgehouden gele vlag is weer toegevoegd aan de vlagsignalen.

Inschrijving voor 2019 geopend maar alleen voor een bepaalde categorie
Let op: lees het onderstaande aandachtig en geheel door!

De inschrijving voor het seizoen 2019 is geopend voor coureurs die aan alle onderstaande voorwaarden voldoen:
1. Je stond in 2018 ingeschreven voor de DMX Noord competitie.
2. Je schrijft in voor een klasse waarvoor je ook in 2018 stond ingeschreven.
3. Je wilt in 2019 met hetzelfde rijnummer rijden als in 2018.
4. Je hebt in 2018 punten gescoord in de klasse waarvoor je wilt inschrijven (dagklassement).

Voor alle andere coureurs, dus zij die niet aan bovenstaande voorwaarden voldoen, start de inschrijving op 1 februari 2019.

Maar let op: aanmeldingsformulieren moeten voor 26 januari verstuurd worden (voor coureurs die aan de genoemde voorwaarden voldoen) of na 1 februari 2019 (voor alle andere coureurs). De tussenliggende periode kan niet worden ingeschreven!

Klik hier om het aanmeldingsformulier digitaal in te vullen.
Digitaal invullen: Vul het formulier volledig in en print het. Wil je het formulier ingevuld bewaren is het raadzaam om het eerst op te slaan en vervolgens met Acrobat Reader in te vullen!

Stuur het formulier samen met een, leesbare, kopie van de Basis Sport Licentie 2019 of Offroad Licentie 2019 op. Het adres is: L. Akkermans, De Buorren 82, 8408 HN Lippenhuizen. Verkeerd adres => Geen inschrijving.


•Alleen het nieuwe inschrijfformulier met AVG verklaring is geldig! Oud formulier: Geen inschrijving.
•Het is belangrijk dat je een kopie van je Basis Sport Licentie 2019 of Offroad Licentie 2019 mee stuurt! Zonder kopie: Geen inschrijving.
•Het is alleen mogelijk om de aanmeldingsformulieren per post op te sturen (persoonlijk bezorgen mag natuurlijk ook). Het adres staat onder aan het inschrijfformulier. Verkeerd adres => Geen inschrijving.
•Inschrijven per email is niet mogelijk, doe je dit toch dan wordt de inschrijving zonder terugmelding niet in behandeling genomen.
•We nemen geen aanmeldingsformulieren zonder handtekening, die niet goed leesbaar zijn of onvolledig ingevuld zijn, in behandeling. Je zult dan een nieuw formulier, dat wel aan de eisen voldoet, op moeten sturen. Ook hierover ontvang je geen bericht.
•Het is slechts mogelijk om vooraf in één klasse in te schrijven en niet in meerdere klassen. Je zult dus nu een keuze moeten maken in welke klasse je gaat rijden. Weet je dat nog niet dan zul je moeten wachten met inschrijven of nu een voorlopige keuze moeten maken. Natuurlijk is het gedurende het seizoen wel mogelijk om van klasse te veranderen.

Let op: leesbaar invullen en je handtekening en kopie Basis Sportlicentie 2019 of Offroad Licentie 2019 niet vergeten!
Je bent pas verzekert van je rijnummer als het op de deelnemerslijst op de website staat. Controleer dit dus want er kan altijd iets mis gaan. Omdat het verwerken van de aanmeldingen wel een paar dagen kan duren hoef je je niet gelijk de volgende dag te melden, maar wordt de lijst wel geupdate (kun je zien aan de datum bovenaan) en kom jij er niet op voor terwijl je wel het formulier en een kopie van je Basis Sport licentie of Offroad Licentie hebt opgestuurd neem dan contact op via de e-mail.

Aanmeldingen die niet aan bovenstaande regels voldoen worden niet in behandeling genomen. Ook na 1 februari 2019 niet. Hierover ontvang je geen bericht!
Laatst gewijzigd op: 2019-01-13 22:38:34 door: gerrit

Kalender DMX Noord 2019 bekend (behalve 50cc)
De kalender voor de DMX Noord met uitzondering van de 50cc is nu bekend.
De wedstrijd op Joure is in tweeën gesplitst, elke wedstrijd(mid)dag komt slechts een deel van de klassen in actie.

De kalender voor de DMX 50cc volgt zo spoedig mogelijk.